Solar Session (NL)

Haagse Makers ondersteunt het Solar Skelter project van Sander, Joel en Nino. In dit project gaan ze op zoek naar de toekomst van duurzaam binnenstedelijk vervoer op basis van zonne-energie. Naast het ontwikkelen van een prototype worden een aantal publieke bijeenkomsten georganiseerd om zoveel mogelijk kennis met elkaar te delen.
De tweede sessie vond plaats bij ICX, een perfecte plaats om samen over dit onderwerp te brainstormen.

Op 28 oktober was de eerste sessie van SolarSkelter op ICX, SOLARSESSION#1. Met de aanwezige partijen, zoals Gemeente Den HaagDuurzaam Den HaagUrbanFarmers NetherlandsTrashUre HuntHet Circuslekkernassûh – lokaal voedsel Den Haag, Lusthof, DeBatmobiel is gewerkt aan verdere ontwikkeling van de Solar Skelter.

De avond werd geinspireerd door Inspirator Merijn Ruis van Kind Knowledge, Kunst van Phonophilia en muziek van DJ Floormanager.

Iedere partij had haar eigen invalshoek en potentieel gebruik van de Skelter. De bijeenkomst heeft geleid tot een aantal mooie nieuwe inzichten, mogelijkheden en vooral ook nieuwe connecties tussen verschillende mensen.

Er is ondertussen een tweede SolarSession geweest in Pakhuis de Reiger, er wordt nu gewerkt aan de technische uitwerking en de crowdfunding campagne wordt opgestart.